אלטה באדיה, בצפון איטליה, הוא עמק מוריק בדרום חבל טירול, בלב הרי הדולומיטים, שבחודשי החורף נצבע בלבן ומושך גולשים מכל רחבי אירופה. האתר משמש תחנה קבועה בגביע העולם בסקי אלפיני, והמסלול הנודע La risa הוא אחד ממסלולי סלאלום ענק המאתגרים ביותר בסבב העולמי. האתר מציע כ-130 ק"מ של מסלולים, ובהם מסלולים לכל המשפחה ולגולשים מתחילים, לצד המסלולים המקצועיים. במקום ניתן גם לעשות סקי קרוס-קאנטרי וסנובורד.
בעמק, בגובה כ-1,500 מ', מוקפים בפסגות שמגיעות עד 2,500-2,000 מ', שוכנים חמישה כפרים עתיקים ומבודדים, שבהם גרים כמה מאות תושבים המדברים שפה משלהם בשם לדינו (לא זו של יהודי ספרד), שהיא בעצם גרסה מקומית של הלטינית אשר הובאה לכאן על ידי חיילי הצבא הרומי לפני כ-2,000 שנה.
האזור ידוע ברמה הגבוהה של המטבח המקומי, המתבסס על אוכל פשוט עשוי ממוצרים טריים, וכך, בשטח של 15 קמ"ר בלבד אפשר למצוא כאן שלוש מסעדות בעלות כוכבי מישלן. אחת המסעדות הללו היא St. Hubertus, הפועלת במלון רוסה אלפינה (www.rosalpina.it) שבעיירה סן קסיאנו. המסעדה, שנפתחה ב-1996, קיבלה ב-2018 את הכוכב השלישי ממדריך מישלן בתוספת "כוכב ירוק", בעבור הקפדה על שימוש במוצרים בני קיימא ושמירה על הסביבה.
המלון עצמו, מעין אחוזה הררית גדולה ומשודרגת, מציע חדרים וסוויטות מפוארים, מפנקים במיוחד, עם נוף לדולומיטים המגיחים מכל עבר. במקום יש גם ספא מאובזר, שרק מממתין לטפל בגולשים אמיצים ופעילים במיוחד.
שורה תחתונה: אחרי הגלישה – ארוחת מישלן. אַפּרֶה סקי מושלם