זה לא עוד משקה, עוד קוניאק. זה אחד המשקאות המצטיינים של תעשיית האלכוהול המתקדמת של צרפת, תעשייה בעלת חוקים נוקשים בכל הקשור למיקום הכרמים, תהליכי גידול הגפן, תהליכי הייצור וכמובן, תהליכי ההתבגרות. חוקים קפדניים שמבטיחים ללוגם מוצר בדוק ומשובח.
ענבי Ugni Blanc (הידועים באיטליה בשם Trebbiano) מהווים את הבסיס של הקוניאק. הם גדלים בשני האזורים הטובים ביותר של חבל קוניאק – Grand Champagne ו-Petite Champagne (אין כל קשר בין שמותיהם לבין חבל שמפאן), בעלי אדמה מובחרת עם הכי הרבה גיר, טרואר מוגדר המשפיע על תנאי גידול הגפן, כלומר, על טיב היין והקוניאק.
היין הצעיר, המכיל שבעה-שמונה אחוזי אלכוהול (בשלב הזה הוא חמוץ וממש לא טעים) עובר תהליך זיקוק כפול, עד שמגיע ל-70% אלכוהול. ההמשך בתוך חביות צרפתיות מעצי יער Troncais, שבהן מתגורר הקוניאק הצעיר במשך עשר שנים לפחות ומאבד מחוזק האלכוהול שלו כשלושה אחוזים בשנה. זה הרבה, וזה חלק מחישובי אחוזי האלכוהול שמשפיעים, כמובן, על המחיר. ה-Eau de vie ("מי החיים") – כך קוראים הצרפתים לכל המשקאות ה"לבנים" שיוצאים מזיקוק – מוכן לבִקבוק, אך לעתים נשאר בחביות עוד כמה שנים, בהתאם להחלטת המאסטר בלנדר ולדרישות השוק. ה-XO בוקבק ב-40% חוזק.
הרמי מרטין XO משווק בבקבוק אובאלי והוא בעל גוון מהגוני-ענבר זהוב. מפזר בנדיבות ניחוחות וטעמים פרחוניים ופירותיים כמעט מתוקים, של יסמין, איריסים, אפרסקים, תאנים בשלות, קליפות תפוז ואגוזי מלך. עושר עילאי, מלטף וממלא את חלל הפה בתחושות שלא היו ידועות. מתאים עם כבד אווז מתוק, דג סלמון מעושן, ולבטח עם כל העוגות והעוגיות המוכרות.
בקיצור: משקה אולטימטיבי, מי חיים אמיתיים
מחיר: 729 שקל