כמה זמן מבקש יין טוב להמתין להתבגרותו עד שיגיע לשיאו? אין על כך תשובה אחת מדויקת, יש הערכות או ניחושים, לפי הטעימות המוקדמות. בטעימה ראשונה של היין הזה אמרנו, "עוד חמש שנים", בזמן שהטנינים היו בשליטה מלאה; השנים עברו, היין התחיל להיפתח, הטנינים השתלבו, היין התקדם והגיע לשיא טיבו וטעמו, שיא של מורכבות ייננית יחד עם חוזק ואלגנטיות. לא פשוט, לא כל יין יודע זאת, רק המובחרים.
לראשונה ביקב רמת הגולן, ממסך מיוחד מענבי שמונה כרמים מובחרים – שבעה מהגולן ואחד מהגליל העליון – ענבי סירה (37%), קברנה סוביניון (34%) ומרלו (29%), כל זן תרם את תרומתו לממסך הסופי. הקברנה נותן את המבנה, הסירה את התבלינים והמרלו את האלגנטיות שבו, מעגֵל את פינות הממסך.
היין הראשוני מכל כרם בילה 21 חודש בחביות עץ אלון צרפתיות. תהליך הייצור תוכנן בקפדנות; היין הצעיר נשמר בחביות צרפתיות מובחרות אחרות, והממסך הסופי נולד רק תשעה חודשים אחרי הבציר, ולאחר מכן בוקבק ללא סינון.
היין בעל צבע שחור עמוק בלתי חדיר, גוף מוצק. הטנינים מורגשים עדיין, אך רכים יותר, מוסיפים נופך של חוזק ומורכבות, עוטפים את הפרי השחור במגננה ראשונית. עם המשך הטעימה הפטל והמנטה נפתחים, יחד עם דובדבנים ועשן סיגר טוב, ואחר כך מתאספים תבלינים, כך שהטעמים משתנים במהלך הטעימה. יין חזק, מלא כוח, עם מתיקות עדינה ברקע. יין מיוחד ומצטיין, מאלה שהשנים הוסיפו להם עומק. בשיאו ועוד ימשיך.
בקיצור: ללא עוררין, אחד היינות הטובים של ישראל
מחיר: לאספנים
לסקירה על יינות נוספים היכנסו בקישור כאן