ארץ ייצור: ארצות הברית
תקופת יישון: 13 שנים
אלכוהול: 62.9%
מחיר (ממוצע): 1,157 דולר
וויסקי אמריקאי מיוחד, על בסיס שיפון (Rye באנגלית), מבית היוצר של מזקקת הבֶּרבן המפורסמת Jim Beam בקנטקי. וויסקי שיצר המאסטר-דיסטילר Booker Noe, נכדו של ג'ים בִּים, מייסד המזקקה. עד מותו ב-2004 הספיק Noe להרכיב משקה שמופיע ברשימותיהם של אספנים יודעי דבר, והיה בין הראשונים לעשות שימוש בחביות ממקורות שונים להתבגרות ארוכת שנים של המשקה, וליישם את שיטת בִקבוק המשקה ב"חוזק חבית" (Cask strength), שרק מעטים מבינים את תכונותיו. החביות המובחרות של Noe מבטיחות ניחוחות וטעמים שמתפתחים במשך שנים עם הוויסקי הצעיר, חביות אלון אמריקאי שרופות, וכזה הוא גם הוויסקי – מלא אש ועשן. כיום בנו של Noe, פרֶד, ממשיך את המסורת, אבל הוויסקי של אבא נשאר בולט ומוביל, קוטף פרסי הצטיינות בכל התערוכות הנחשבות.
Booker’s Rye Whiskey הוא משקה בעל גוף ונוכחות גברית חזקה, בגוון ענברי נוצץ. פותח את חושי הריח והטעם עם חליצת הפקק. בטעימה ראשונה הוויסקי החזק "שורף ומשאיר חור בלשון", אך בהמשך הוא מתחבר לטועם ומחמם את כל החושים. טעמים של שיפון מבושל, לחם ושמרים, וניל ואלון קלוי מאוד. האלכוהול מתאזן במהלך הטעימה.
את הטעימה כדאי לבצע בשני אופנים: מקורר היטב ונקי (neat) או עם קוביית קרח. קובייה אחת עושה את כל השינוי – פותחת את המשקה לאידוי טבעי וממלאת את הסביבה בניחוחות מורכבים ואלגנטיים, הוויסקי נעשה נגיש יותר, והווניל והאלון מקבלים משנה תוקף.
שורה תחתונה: מחמם את החושים