סיגאר 146 יוני-יולי 2021
נוֹן קונפורמיסט
אמן, מעצב ואדריכל ישראלי-בינלאומי, ממעצבי העל הגדולים בעולם. נודע בעיצוביו המקוריים והחדשניים, מתנגד למוסכמות, בועט בהגדרות ולא מוכן להשתייך לשום דיסציפלינה. רון ארד מדבר עם נורית זלצמן על יצירה, על הישגים ועל החיים
האוטו של השכן מהיר יותר
עם מראה קרוב יותר לרכבים שעל הכבישים מאשר לרכבי מירוץ, לליגות מירוצי הטורינג יש משיכה אדירה. זה עוד לפני ההיאבקות הפיזית על המסלולים, הלהבות מהמפלטים והעשן מהצמיגים. רוני נאק על הספורט המוטורי של מכוניות הסלון
ספרות יפה
אולמות נֵאו-גותיים בברזיל ובקנדה, ארמון נאו-קלאסי באירלנד, אולם בארוק באוסטריה. כל אלה הם בתיהן של ספריות שהפכו לאטרקציות, בזכות שילוב של אוספים חשובים ומבנים מרשימים. אריאל רובינסקי מטייל בין מדפי הספריות היפות בעולם
אֵם היין
החבית מהווה חלק בלתי נפרד מתעשיית היין. היא ממלאת תפקיד חשוב בעיצוב היינות, בעיקר האדומים, ויינן טוב צריך להבין בחביות כמעט כמו בגפנים ובטרואר. בלי חבית אין יין גדול. מיכאל בן-יוסף צולל לעומק חבית היין
אוהלי חלומות
כיפות לינה גֵאודֶזיות בפטגוניה, יוּרטים במדבר גובי, אוהלים בביצות של בוטסואנה ומעל פיתולי נהר ביערות מונטנה, בגבעות הירוקות של סלובניה ובין הג'ונגל לאוקיינוס בסרי לנקה. אריאל רובינסקי מחפש את הגלמפינג המושלם
וויסקימוֹנוֹ
בשנת 1918 הגיע לסקוטלנד איש עסקים יפני כדי ללמוד לייצר וויסקי, וב-1934 הוא הקים ביפן את המזקקה הראשונה. כיום הוויסקי היפני ניצב בשורה אחת עם אלה של ארצות המקור, ומיכאל בן-יוסף משוכנע שהוא אפילו מהמשובחים בעולם
כתר לזמן קצר
ויטולת הסיגרים קורונה – "כתר" בספרדית – כוללת ארבע "ויטולות משנה", שונות בגודלן, אך כולן מתאימות לטעימה מהנה בזמן קצר. חברי פאנל הטועמים של "סיגאר" טעמו תשעה סיגרים בוויטולות קורונה, והחוויה היתה אכן קצרה ומהנה
טורים ומדורים
אמירה אישית
אלוף (מיל') ד"ר יום-טוב סמיה על מצבנו היום – מבית ומחוץ – ועם כמה רעיונות לשינוי
תמרות עשן
סיגרים, מכוניות, שעונים, עטים
מן היקב והמזקקה
מיכאל בן-יוסף עם שמונה יינות ושישה משקאות אלכוהוליים
עשן בעיניך
אנשים, מקומות, אירועים, מפגשים
טרואר מקומי
מיכאל בן-יוסף מראיין את סם סורוקה, היינן הראשי של יקב פסגות
מקור יודע דבר
בין עזה לטהרן – אמיר בר שלום מביא תמונת מצב עם תזכורות מהעבר
סטאר וסיגר
דרור שקולניק על ידוענים חובבי סיגרים. והפעם: מורגן פרימן
כוכבי הקולינריה
מסעדת מישלן באתונה, ליד האקרופוליס, נרשמה ביומן של ורד ברלל
סיגר ואווירה
ורד ברלל מסקרת שלושה טרקליני סיגרים בשיקגו
זרם הגולף
דיווחים מפעילויות מועדוני הגולף קיסריה ובלו בירדי