שאטו צרפתי מרשים, שני מבנים קלאסיים מימים עברו מוקפים בגדר אבן עתיקה, מרבד דשא ירוק ירוק, מרתף חביות בעלות גדלים שונים, אלמביק (דוד זיקוק) נחושת מבריק ונוצץ, ומיליון תפוחי עץ מכל הגדלים והזנים ממתינים לתורם בחצר הפתוחה. ובסמוך, כתמונה אידילית, נחל של מים צלולים, שברווזים שטים בו בשלווה.
הקלבדוס הוא משקה המיוצר מתפוחי עץ (87 זנים מאושרים על ידי השלטונות), ולעתים בתוספת אגסים (29 זנים מאושרים), בממסך אשר מורכב על פי החלטת המאסטר דיסטילר. התפוחים נמעכים למעין משחה עבה, לא נאה למראה, דמויָת בצק, ולאחר ערבוב חזק ה"בצק" העבה מוכנס אל תוך האלמביק לזיקוק. בתום הזיקוק הוא מועבר לחביות, שכל אחת מהן (או כל קבוצת חביות) מותאמת למאפיינים המתוכננים של המשקה הסופי, כולל קביעת אחוזי האלכוהול על ידי טעימות חוזרות.
לב הקלבדוס הצרפתי הוא אזור Pays d’Auge, שבו שולטים חוקים זהים לחוקי היין (AOC) עם בקרה מדוקדקת ודבקות בהוראות. רק Eau de vie או ברנדי מהאזור המוכר יכול להתהדר בשם הכללי קלבדוס.
Chateau du Breuil הוא בעל גוון ענברי עמוק. לאחר הטעימה הראשונה, פורצים הניחוחות והטעמים של וניל, תבלינים, תפוחי עץ קלויים, קינמון ומנטה. יש במשקה מתיקות עדינה מבושמת. מומלץ עם Tarte aux pommes – עוגת תפוחי עץ חמה.
ארץ ייצור: צרפת
תקופת יישון: 25-20 שנה
אלכוהול: 41%
מחיר: 150 אירו
שורה תחתונה: כיף של דיז’סטיף