ביום יפה של סתָו נעצרתי מול חווה סמוכה לעיירה Mont de Marsan, לא הרחק מבסיס חיל האוויר הצרפתי שבאזור גסקון, דרום-מערב צרפת, על מנת לברר מה עתידן של שש חביות ישנות, מלאות יין, שממתינות בחצר. תוך זמן קצר הגיעה למקום משאית ארוכה ועליה מעין קומקום ענקי שחור ומפויח. שתי החביות הועלו למשאית ומילאו את ה"קומקום" (Alambic, בשפה המקצועית), שמתחתיו דולקת להבה גדולה. כך מייצרים ארמניאק, גם כיום, אם הכורם אינו קשור למזקקה גדולה ותעשייתית. המשקה מיוצר מענבי Bacco ו-Ugni Blanc, בעלי חמיצות גבוהה. זיקוק אחד בלבד (לעומת שניים בקוניאק) והתבגרות בחביות מעץ מקומי – בשנה הראשונה בחביות חדשות, ואחר כך בישָנות. בתוך כרם בחבל גסקון, במבנה קלאסי צרפתי שבמרתפו מאות חביות, מייצרת מזקקת Baron de Sigognac את הארמניאק פלטינום XO – משקה בצבע מהגוני זהוב עדין, מדיף ניחוחות של וניל וקליפות תפוזים יבשים. בעל גוף מוגדר שבו האלון הקלוי מופגן, טעמי אדמה טרייה לאחר הגשם; סיומת ארוכה, כמעט מתוקה.
ארץ ייצור: צרפת * תקופת יישון: שש שנים לפחות * אלכוהול: 40% * מחיר: 103 אירו