על שטח של 5,500 דונם אדמת טיט ואבן גיר, מהם 2,500 דונם כרמי גפן, השאטו שומר על הזן המומלץ ביותר לייצור ארמניאק – זן Ugni Blanc בגדולתו. טעמתי את היין הבסיסי לפני הזיקוק: שונה מיין מקובל, חמוץ מאוד, רחוק מלהיות יין לשתייה. החמיצות הטבעית נחשבת סוד הזן לייצור הברנדי המפורסם, בתוספת שנים ארוכות של התיישנות נכונה. השאטו, מהמאה ה-18, ממוקם על גבעה בגובה 180 מטר מול העיירה Monteal du Gers, מזכיר לסביבה שמשפחת Beraut שומרת על המוניטין של הארמניאק האזורי. משקה שעבר זיקוק אחד בלבד, שבו נשמרות תכונותיו של הזן, מבשר על חליצת הפקק בגל של ניחוחות מורכבים וחזקים. בעל ריכוז אלכוהולי גבוה, מפגין כוח מהטעימה הראשונה. משקה בגוון ענבר בהיר, בעל גוף ונוכחות חזקה. מומלץ אחרי ארוחה דשנה.
ארץ ייצור: צרפת * יישון: שלושים שנה לפחות * חוזק: 49.9% * מחיר: 69 אירו