הכרם של פטרוס הוא סוד היין שלו. מה עושה את יינות שאטו פטרוס מיוחדים ונחשבים כל כך? כמובן, טיב הענבים, הגדלים על אדמת חרס, חצץ ואולי ברזל או נחושת (סודי). כרם קטן יחסית לכרמי בורדו, ולפיכך רק מעט יין בכל בציר. ומה באמת מיוחד ביין פטרוס? שלושה עיקרים: כולו מענבי מרלו, מיוצר בכמות קטנה, והוא בעל יכולת הישרדות שבזכותה הוא שומר על מחירים גבוהים. היין מבציר 1994 הוא אדום יבש כמובן, אך לא יבש "חזק". גוף גדול ומוצק, ויחד עם זאת עדין ומלטף. מלא פרי טרי ועלי ורדים. ניחוחות של אדמה ונחושת חרוכה. סיומת ארוכה, אינסופית. יין פטרוס – פנינה אמיתית באוצר היינות העולמי.
זן: מרלו * זמן חבית: 24-18 חודשים * טמפרטורת הגשה: 16-14 מעלות * מחיר: כ-1,200 אירו