צפון צרפת, חבל נורמנדי, Pays d’Auge, מקום ייצור הקלבדוס על מגבלותיו החוקיות, והן רבות. כמאה זנים של תפוחי עץ משתתפים בייצור. ההתחלה היתה בתקופת קרל הגדול, ששלט בצפון צרפת במאה התשיעית, אשר הורָה לעקור את כל הגידולים ולגדל תפוחי עץ בלבד. כיום יש באזור 13 אלף מגדלי תפוחים, המציעים יותר מ-200 זנים. כל מזקקה שומרת באדיקות על סוד זניה ושיטות הייצור שלה. התפוחים, לאחר רחיצה, נגרסים, והמיץ עובר תסיסה ארוכה, עד לחוזק של חמישה אחוזי אלכוהול. בשלב זה הנוזל הצעיר תהליך זיקוק, סודי אף הוא. המשקה הסופי הוא בגוון אדמה אדומה, בעל גוף מוגדר, מלא טעמים של תפוחי עץ בשלים. חלק, מאוזן ועדין. סיומת ארוכה, אינסופית. משקה של מזקקת בוטיק, ברנדי אציל ומיוחד, עם ניחוחות וטעמים פירותיים, עטופים בטעמים שאותם מוסיפות החביות השונות (פורט ושרי, וכן, גם וויסקי). דיז'סטיף אידיאלי.
למשקאות נוספים היכנסו לקישור כאן
ארץ ייצור: צרפת * משך יישון: כ-30 שנה * חוזק: 52% * מחיר: 230 אירו