אדון Francoise Dartigalongue, הדור החמישי למשפחה בעלת מסורת אלכוהולית מכובדת וארוכת שנים, מוסיף לשמור על הגחלת. המשקה מיוצר בחלק הדרומי-מערבי של צרפת הגסטרונומית, של כבד אווז רווי ארמניאק. תהליך הייצור דומה לזה של קוניאק, עם זיקוק אחד בלבד, כדי לשמר את תכונות הקרקע, את הטרואר של הכרם, שהוא חלק מתעודת הזהות של הארמניאק. במזקקה שלושה מרתפים המשמשים ליישון הארמניאק הצעיר, לפי שלבים ובהתאם למספר החביות ולסוגיהן. לאחר שנים רבות בחביות, הארמניאק עובר לדמיג'אנים – מכלי זכוכית בגדלים עד 25 ליטר – כדי לשחרר אותו מהשפעת האלון של החביות. מהמשקה שבדמיג'אנים מרכיבים את הממסך הסופי, הארמניאק שאנחנו לוגמים. המשקה, בעל גוון ענבר בהיר, מלא ניחוחות כבדים של אדמה טרייה ועץ קלוי. הרבה קליפת תפוז ותבלינים מעושנים. לאחר מזיגה ראשונה (ובעזרת קוביית קרח או כפית מים קרים) הוא מקבל את עדינותו בכוס, את האלגנטיות המצופה משנות יישון רבות. מומלץ כאפריטיף, אך המקומיים לוגמים אותו כיין, עם הרבה כבד אווז שמן.
ארץ ייצור: צרפת * תקופת יישון: מעל 25 שנים * אלכוהול: 45% * מחיר: 197 אירו