הברנדי העתיק ביותר של צרפת שימש בזמנו תרופה מומלצת על ידי הכנסייה Cardinal Prior Vital du Four לריפוי 40 סוגי מחלות שהיו ידועות אז. במהלך השנים, טעמו הטוב הצליח להביא שמחה גם לבריאים. זני הענבים Ugni Blanc, Folle Blanc ו-Baco, הגדלים באזור Gascogne שבדרום-מערב צרפת, עוברים בציר ותסיסה כמו כל יין רגיל. במצבו כיין, המשקה עובר זיקוק אחד עד לחוזק של 52 אחוזי אלכוהול (הבדל משמעותי לעומת שאר סוגי הברנדי), ולאחר הזיקוק הוא מוכנס לחביות, מתבגר ומאבד מחוזקו (כ-0.4 אחוז לשנה), עד לחוזק הרגיל של 40 אחוז. המשקה שהה בחביות שנים רבות, קיבל גוון ענברי כהה, אך נשאר בעל גוף וכוח. ארמניאק של שנת בציר, שומר את התכונות המקוריות של כרמי האזור, עם טעמי שזיפים טריים, וניל, טופי ושקדים קלויים. אידיאלי עם כבד אווז ובשרי גריל, וכמובן, עם סיגר ריחני.
ארץ ייצור: צרפת * תקופת יישון: 40 שנה * חוזק: 40% * מחיר: 256 אירו