מצפון-מזרח למפרץ טריאסטה שבים האדריאטי, לאורך הגבול עם אזור גוריציה שבאיטליה, נמצא חבל גורישקה ברדה שבסלובניה. השכנה האיטלקייה משפיעה כאן על הכל – על חיי היום יום, על הרגלי בית ואפילו על השפה. כן, מדברים כאן גם איטלקית.
סלובניה, ארץ קטנה יחסית עם עבר היסטורי עשיר. עוד מהמאה ה-13, בחבל גורישקה, על צלע הר, ניצב ארמוןDobrovo , שומר מאז על התפתחות התרבות המקומית, כולל ייצור היין. המדינה מלאה ארמונות וכנסיות מאותם הימים, וגם לא מעט יקבים, עתיקים כמו גם חדשים. חגורת היקבים לאורך הגבול המזרחי מאשרת את האִמרה הרווחת במקום: "גורישקה ברדה היא טוסקנה של סלובניה". כאילו כדי לחזק את הקביעה הזאת, הקִרבה לאיטליה, המורגשת בכל, באה כאן לידי ביטוי גם ביינות. לפעמים נדמה שהם יותר איטלקיים מהאיטלקיים.
סלובניה הקטנה מייצרת יינות גדולים. בלב לבה של אירופה מגדלים גפן ומפיקים יין עשרות יקבים קטנים ומשפחתיים. יין "משלהם", עם השפעה איטלקית. יין מחבל גורישקה ברדה. אחד היקבים הללו, Edi Simčič Wine Estate, נקרא על שם מייסדו ובעליו. אדי סימצ'יץ' ובנו אלקס, שהם כורמים וייננים, התחילו בשנת 1989 לייצר יין במרתף ביתם הפרטי, וכיום, מהיקב החדיש שהקימו שנים אחדות אחר כך, הם מוציאים מדי שנה 65 אלף בקבוקים.
הטעימה: Edi Simčič Rebula.
היין הלבן הידוע של סלובניה מיוצר מזן Rebula, זן ממוצא איטלקי, שממלא 7,000 דונם של כרמים. מוכר באיטליה בשם Ribola Gialla. הייצור מתבצע בשיטת "תסיסה קרה" (Cold Fermentation), עם שימוש בציוד מודרני, המילה האחרונה בטכניקה. יין לבן, בגוון ירקרק מעט על גבול הצהוב. יין בעל גוף ונוכחות.