הכמרים הקתולים היו הראשונים שהחלו לייצר טקילה מקומית, בשנת 1870, במזקקה שנשמרה עד שנות החמישים של המאה הקודמת. אז השתנתה הבעלות, והבעלים החדשים בנו מזקקה חדשה והפכו את הישנה למוזיאון. ייצור הטקילה – מפרי האגאבה הכחול, הטוב והמלא בסוכר – הוא תהליך ארוך ומסורבל. לאחר הקטיף הפרי עובר שבירה ובישול בתנורים מיוחדים, ובהמשך טחינה וזיקוק. דרגת reposado (מספרדית: "רגוע") מגדירה טקילה שהתיישנה 11 חודשים בחביות שונות. זהו פרק הזמן שבו עץ האלון מעביר את ניחוחותיו למשקה הצעיר. תהליך של התייצבות, רגיעה וחיבור אנולוגי בין כל הניחוחות והטעמים שמאפיינים את הקטיף הנתון. המשקה בגוון ורוד בהיר, חלק ועדין, מבטא את האיזון בין הפרי, האלכוהול ועץ האלון. בעל גוף, הרבה פרי הדר ירוק, תבלינים, פלפל לבן. טוב קר או מקורר עם קרח, וכמובן, כמרכיב בקוקטייל.
ארץ ייצור: מקסיקו * יישון: 11 חודשים * חוזק: 40% * מחיר: 90 דולר