בסמוך למרכז המבקרים של יקב תשבי נמצאת מזקקת הברנדי של המשפחה – מזקקה בסגנון ה-Alembic (ביוונית ובערבית: כלי עם פתח צר, דומה לאביק מעולם התרופות), יחידה בסוגה בארץ. מקורית, צרפתית, מאזור קוניאק הידוע.
סוד איכותו של הברנדי המיוצר בשיטה זו הוא הזיקוק הכפול. וכך זה עובד (בקיצור רב): ענבי פרנץ' קולומבר, המשמשים בסיס לברנדי, מותססים ליין. היין הראשוני הזה מוכנס לאלמביק, ואֵדי האלכוהול שלו עולים במעלה הכלי, נצמדים לדפנות, יורדים חזרה, מתבשלים, ועולים אל צוואר הכלי שזוויתו 90 מעלות. מכאן עובר הברנדי הצעיר לספירלת נחושת טבולה במים קרים, שממנה נפלטים חומרים נדיפים יחד עם רעלים המתגבשים בתהליך הקירור. כך מפרידים בין הרעלים לבין הברנדי המתהווה, ומבצעים זיקוק נוסף. עם סיום התהליך מוכנס הברנדי ליישון בחביות עץ אלון למשך עשר או 16 שנים. לאחר השהות הארוכה בחבית והדילול המבוקש מתקבל משקה עדין, חלק, מורכב ואלגנטי, בעל גוון ענברי כהה, עם סיומת ארוכה וטעם מתקתק מעט.
תקופת יישון: 10 או 16 שנה * מחיר: ברנדי 16 שנה – 1,600 שקל; ברנדי 10 שנים – 1,000 שקל