כמו כורמים אשר מגלים שהענבים שלהם שווים הרבה יותר בתור יין, כך בעלי החוות הסקוטיות שיש בהן הרבה שעורה מוצאים את עצמם עם הרבה חומר בסיסי לוויסקי. מכאן הדרך קצרה לייצור משקאות חריפים, ובמיוחד בחורף הארוך, כשהחווה מושבתת כמעט. כך נולד בסקוטלנד המושג החדש "מזקקה-חווה". המזקקה היחידה שממוקמת במרכז האי Islay הוציאה ב-2007, ב-19 בספטמבר, רק 249 בקבוקים של וויסקי ששהה 11 שנים בחביות של ברבן. וויסקי מוגדר מאוד, ריחני, חזק לא רק באלכוהול, אלא גם בניחוחות וטעמים של עץ אלון רטוב ושל אדמה רטובה. ריחות של ברנדי מדיצינל ושל קליפות תפוזים ולימונים ירוקים, עם טעמים קשוחים של עץ שרוף, טבק, סיגר, ופירות יבשים ברקע. בסיס לכל קוקטייל בעל חוזק ונוכחות. לשתות מקורר היטב, מדולל עד מדולל מאוד, לא מתאים ללגימה רגילה.
ארץ ייצור: סקוטלנד * יישון: 11 שנים * חוזק: 56.5% * מחיר: 100 ליש"ט