בימים העליזים של המלחמה הקרה לא היה פשוט להשיג וויסקי ממזרח למסך הברזל; שם חיו בעיקר על וודקה. ב-1976 החליטו בעיירה פראדלו, שבחלק הצ'כי של המדינה שנקראה אז צ'כוסלובקיה, לעשות מעשה, ובמזקקה קטנה שפעלה במקום מאז 1924 החלו לזקק, לראשונה, וויסקי צ'כי מקומי.
"מהפכת הקטיפה" ב-1989, שהביאה לסיום המשטר הקומוניסטי ולפירוקה של צ'כוסלובקיה לשתי מדינות לאום, דווקא צמצמה את פעילות הוויסקי, כי לפתע ניתן היה להשיג את הדבר האמיתי – וויסקי מערבי, סקוטי בעיקר. יחד עם זאת, המזקקה המשיכה לפעול ולהתפתח על אש קטנה, ועם הזמן הבינו שיש להם מוצר טוב בידיים.
ב-2010, תחת שרביטה המקצועי של המזקקת המומחית קריסטינה דֶמֶלובה, המזקקה הגבירה את פעילותה, וב-2021 הושק הוויסקי Pradlo 10 yo–סינגל מאלט שעבר עשר שנות יישון ב"שיטה הצ'כית", הכוללת זיקוק חוזר בדודי נחושת בדרך מסורתית שמוסיפה לנוזל אופי ומורכבות. היישון עצמו נעשה בחביות אלון צ'כיות מסורתיות, מפוחמות מבפנים, שמבליטות את הטעמים המתוקים והחריפים ותורמות ליצירת הצבע הענברי. גם תהליך הבִקבוק עצמו מסורתי, ידני לגמרי. התוצאה היא וויסקי צ'כי ייחודי חדש, שיושב על מסורת מקומית עתיקת יומין ועומד בקריטריונים הבינלאומיים המחמירים ביותר.
הוויסקי – Pradlo 18: 43% אלכוהול בנפח. המוצר הידוע ביותר של המזקקה הוא אמנםPradlo 10 yo, אך באחרונה היא השיקה מוצר חדש, שעבר 18 שנות יישון אבל לא באותן חביות. התהליך החל בחביות אלון צ'כיות מסורתית, אך בהמשך הועבר לחביות יין שרי Olorosoספרדי, שהוסיפו לו מורכבות.
טעימה: ניחוח של פירות טריים, שוקולד מריר, דבש ותבלינים. טעם עשיר מאוד, עם גוונים חזקים של קינמון, אגוז מוסקט, תבלינים חריפים ושאריות הדרים. סיומת מורכבת וארוכה.
www.pradlodistillery.eu