הרום המתבגר מעל העננים, בפסגות הרי Quetzaltenango שבגואטמלה, בגובה 2,300 מטר, מתגאה בתהליך איטי וארוך של התבגרות בחביות שונות. שיטת סולֶרה הספרדית ארוכת השנים לייצור שרי משמשת את המזקקה כבסיס, בעזרת חביות מיובאות מאמריקה (וויסקי), מספרד (שרי) ומצרפת (קוניאק), כאשר כל מקור תורם את טעמו. בשיטת סולרה אין כמעט מגבלת זמן, מאחר שהמשקה הצעיר מתערבב עם הישן ועם הישן מאוד. התוצאה היא משקה אוניפורמי, עם ניחוחות וטעמים של צעיר ושל מבוגר. ממסך מוכר וידוע בספרד. הרום, המיוצר מקני סוכר, משמר את המתיקות הטבעית של הפרי הטרי. משקה מזוקק בצבע מהגוני, בעל גוף, ומעל הכל – ניחוחות של דבש יחד עם תבלינים והרבה קינמון. משקה שמנוני, חלק, עדין ומודגש, בין אם בקוקטייל או "ישר" עם כמה קוביות קרח שקוף. רום מורכב, משנה ניחוחות וטעמים במהלך הטעימה. אידיאלי ליום קריר ורטוב, בליווי סיגר ריחני.