מסעדת Al Laghetto ("אגם קטן") אינה מככבת ברשתות החברתיות, וגם לא מופיעה על מפת התיירות הקלאסית. הגענו אליה עם חברים המכירים שכיות חמדה גסטרונומיות, חפות מכל מגע תיירותי. היא נמצאת אי שם בצפון ההררי של טוסקנה, כ-33 קילומטר מצפון ל-Lucca, עיירת מחמד איטלקית המוקפת חומה עתיקה ורחובותיה מרושתים במדרחובים, כנסיות ופיאצות חמודות. בלוּקה נערכים פסטיבלים של תרבות ואופרה, כיאה לעיר שבה חי ויצר המלחין הנודע ג'אקומו פוצ'יני ("מדאם באטרפליי", "לה בוהֶם"), כמו גם דַנטֶה אליגיירי, יוצר "הקומדיה האלוהית".
לאחר שתשׂבעו מרוחניות וממוזיקה תוכלו להצפין אל מסעדת Al Laghetto הנ"ל, שנוסדה בשנת 1963 ומעוצבת, בהתאם, בסגנון שנות ה-60. המסעדה שוכנת בבית לבֵנים אדומות, ובעלֵיה מתגוררים בקומתו השנייה. המתחם מוקף בגן ירוק ואפלולי, על שפת אגם קטן שהעניק למסעדה את שמה. זהו פונדק דרכים הנחבא בצמחייה העבותה. אין על הכביש שלט המכוון למקום, אין תאורה ססגונית, הצוות דובר רק איטלקית.
בשנים האחרונות הפכה המסעדה למזללה של המקומיים, אשר נפגשים בה כמו במועדון חברתי. האווירה חברית וצוהלת, בעלי הבית מצחקקים עם הלקוחות, מגישים קנקני יין אדום, גבינות ונקניקים. במרכז לוהט תנור לבנים ענקי, הבולע בשר ודגים, פיצות ולזניות, ומדיף ניחוחות של עצים בוערים ובשר צלוי. המסעדה קרניבורית, אבל גם סועדים צמחוניים לא יֵצאו מכאן רעבים, הודות למבחר פיצות עשירות, מרק Farro כפרי, ריזוטו, פולֶנטה בפטריות פורצ'יני טריות, ושאר מעדני האזור.
מרקו יודע מה הוא אומר
בעל הבית, מרקו, הושיב אותנו ליד שולחן גדול, מכוסה מפה מנייר אריזה חוּם. תוך דקות הוגש יין הבית ולצדו מגש ברוסקֶטה עם לחם שנאפה במקום, עגבניות מתוקות ושלושה סוגי סלמי ובייקון. בעל הבית הציץ בצלחתנו, מנסה להעריך את קיבולת הסועדים ואת קצב אכילתם… "אביא לכם שני 'פיורנטינה', זה יספיק לארבעתכם. אין טעם להגיש מנות נוספות", פסק, וידע מה הוא אומר.
המטבח האיטלקי מוכר לכולנו בזכות פירות ים ודגים, פסטות וממולאים, דברי מאפה וגלידות. אומצות בקר אינן מככבות באיטליה, למַעֵט אחת, יוצאת מן הכלל, זוהי Bistecca alla Fiorentina – "הסטייק הפלורנטיני" (מפירנצה) שהוא, בעצם, הגרסה המקומית לאומצת T-Bone האמריקאית. מאז ומתמיד היתה טוסקנה ארצם של מגדלי הבקר, שם הושבחו עדרי קִיאָנִינָה, שמבשרם מכינים את הסטייק בנוסח פירנצה.
ביסטֶקה פיורנטינה. 650 גרם של הנאה קרניבורית
אל שולחננו הגיעו שתי אומצות במשקל 650 גרם כל אחת, על מגש ענקי. הנתחים הפרוסים היו צלויים לתפארת, חרוכים בחוץ ואדמדמים בפנים. את הבשר הנימוח חבקו ירקות קלויים בתנור – תפוחי אדמה, פלפלים, בצלים וראשי שום. הסטייק נצלה והוגש ללא כל רוטב, אפילו לא חמאה כמקובל באמריקה. זו מנת חלבון לקרניבורים המשתוקקים להתענג על הסטייק המדהים ביותר, מצד זה של האוקיינוס האטלנטי. האם על מנה זו כתב דנטה את "הקומדיה האלוהית"?
בעזרת יין הבית הצלחנו להתגבר על שפע המזון, אבל מרקו לא שחרר אותנו לפני שקינחנו בקפה חזק ועוגת שזיפים שנשלפה, גם היא, מתנור הלבנים העצום. לאחר הסעודה לא היתה לנו ברירה אלא לצאת לצעדת עיכול קצרה בשביל המתפתל בין עצי הערמונים, לאורך גדת הנהר עד שפת האגם הסמוך.
——————————————————————————————————
Al Laghetto. על כביש 37SP, שני קילומטרים מדרום לכפר Turritecava. חפשו בגוגל: Ristorante Pizzeria Al Laghetto Gallicano. טלפון: (+39) 0583 75798