המילה שמפאן יוצרת אסוציאציה של גבעות שופעות גפנים ירוקות, מסודרות בשורות סימטריות, גדושות תנובה, על רקע אדמה לבנה ומבריקה, שהלובן שלה מסנוור בשמש היוקדת ונותן הרגשה של מיקום דמיוני על פלנטה אחרת.
האסוציאציה הזאת היא המציאות. חבל שמפאן הוא גן עדן לכל אוהב יין. אין אזור יין ידידותי יותר משמפאן. יינות החבל הם מקור גאווה למקומיים בפרט ולצרפתים בכלל. אין מי ששתה שמפניה אי פעם ולא נשבה בקסם הבועות השמחות. לא בכדי היא נחשבת משקה מלכותי, שמסמל יוקרה ומעמד.
שיטת שמפאן (Méthode Champenoise), השיטה הבסיסית לייצור משקה האלים, מבטיחה יין מיוחד ותוסס, בעל רעננות מופגנת וחמיצות טעימה. שיטה זו נזקפת לזכותה של האלמנה וֶו קליקו (Veuve Clicquot) משנת 1805. הרבה אלמנות ניהלו ומנהלות "בתי שמפניה"; כנראה שיש משהו במשקה הזה שמאריך חיי נשים, או אולי…
שמה של הגברת קליקו הפך ברבות השנים למותג על, ואת הברוט שלו טעמנו. מיליוני בועות מיניאטוריות מבקשות לברוח מהכוס הגדושה, אך הקצף הלבן מתנגד ומשתלט. הניחוחות מתפזרים אל הסביבה ומוסיפים רעננות ופרחוניות יחד עם ניחוח של קליפת פרי הדר ירוק. טעמי שמרים ולחם אפוי טרי, על רקע של קליפות אשכוליות ירוקות, צימוקים עוקצניים ועוד וניל ודבש. יש במשקה המבעבע שמחת טעימה, מין עטיפה שקופה של אלגנטיות יקרה.
שמפניה היא לא רק סמל, היא היהלום של עולם היין. מתאימה לכל מאכל כמעט, ומתחברת טוב במיוחד למאכלים קרים ומאכלי ים טריים, לא מבושלים. וֶו קליקו, אחת השמפניות המפורסמות והמוכרות בעולם, עם התווית הצהובה. המלכה אליזבט לוגמת ממנה לעתים מזומנות, וכך עשה גם הצאר הרוסי האחרון. סביר להניח שחצרות המלוכה מבינות דבר או שניים באיכות.
בקיצור: חגיגה לעיניים, שמחה לחֵך
מחיר: 429 שקל
לסקירה על יינות נוספים היכנסו בקישור כאן