כשמדובר על יין בקפריסין, יש לזכור שחלקו הצפוני של האי נתון בשליטה טורקית, תושביו מוסלמים ואינם צורכים אלכוהול (וגם מאכלים מסוימים). ואילו בחלק הדרומי, ולמעשה ברוב שטחו של האי, חיים נוצרים אורתודוקסים, ואלה מייצרים ולוגמים יין ואוכלים הכול. תרבויות שונות, עמים קרובים, לא ממש אוהבים זה את זה.
קפריסין אי הררי, אין בו כביש ישר יותר מכמה מאות מטרים, אבל יש "דרך יין". דרך היין הקפריסאית, המתפתלת לה בעמק דיאריזוס, מתחילה ונגמרת בעיר פאפוס. דרך יפה וירוקה, שהולכת לכיוון צפון-מזרח עד לעיירה Agios Nikolaos, שבה מסתובבים וחוזרים אל העיר פאפוס, שבה התחלנו. בדרך, הלוך וחזור, מבקרים ב-14 כפרים, בכל אחד יקב משלו עם מומחיות משלו. הגפנים בעמק הנהר דיאריזוס גדלות ללא עזרה כמעט, בצלע הגבעה או ההר. האקלים אידיאלי לגידול כל דבר, והחקלאים המקומיים למדו את סודות האקלים.
באי מסורת ארוכת שנים של ייצור יין, במיוחד יין מתוק, ה-Commanderia, "יין של מלכים", שנותר עד היום כסמל של יינות קפריסין. ואולי דווקא משום כך, מעניין לבחון דווקא את הלא מובן מאליו, יין שונה לחלוטין, ביקב Tsangarides שבכפר Lemona, יקב בוטיק המפיק יינות מכל הסוגים כמעט.
הטעימה: Tsangarides Xynistery white Medium Dry. יין לבן חצי יבש, מהזן Xynistery, זן יווני עתיק. מתיקות מאוזנת עם חמיצות יפה, וטאנינים ברקע. יין מיוחד, יין אזורי אופייני.