יש דרכים רבות להכין קפה באופן כללי, ובאופן ספציפי, גם הרבה דרכים להפיק אספרסו, החל במקינֶטה ביתית בת מאה שעובדת עדיין כמו חדשה (ובעצם יותר טוב מחדשה) ועד… כאן הדברים כבר מסתבכים. מִגוון המכונות הביתיות והתעשייתיות אינסופי. רוב צרכני האספרסו בעולם מסתפקים במכונות אוטומטיות, שמפיקות אספרסו ברמה כזאת או אחרת, בין אם באמצעות קפסולות או מפולי קפה שהמכונה טוחנת במקום. המכונות האלה לא דורשות התעסקות, ונוחות מאוד לתפעול יומיומי. אבל הן לגמרי מחוץ לתחום בקרב חובבי הקפה האמיתיים, בעלי המכונות הידניות, כאלה שיודעים, למשל, מה המשמעות של שיטת הייבוש של פולי הקפה (והזנים שלהם), דרגת הקלייה, עובי טחינת הפולים, ועוד גורמים רבי חשיבות.
ב-2007 הקים ג׳ייסון פרפונטיין בסיאטל מותג אמריקאי, Slayer, אשר קרא תיגר על שוק מכונות האספרסו, שנשלט באופן מוחלט על ידי מותגים איטלקיים ידועים וותיקים. המותג האמריקאי הצעיר, שנוצר על ידי חובבי קפה מקצועיים, בנה את המכונה סביב אותו קהל יעד, עבור בתי קפה וחובבים ביתיים המשוגעים לדבר. המכונות בנויות מחומרים מתוחכמים בחוץ ובפנים, והאסתטיקה נשמרת בכל זווית, ואפילו מתחת ל"מכסה המנוע" של המכונה, שנותן תחושה של מכונית ספורט מרגשת.
אחד המאפיינים הייחודיים של Slayer הוא שימוש בשסתומי מחט המוגנים בפטנט שרשם פרפונטיין, הנותנים לבריסטה שליטה על הלחץ והקצב של זרימת המים דרך הקפה, ולבצע קדם-חליטה ארוך מהמקובל על מנת להשיג טעם עגול ועשיר יותר של אספרסו.
המכונות של Slayer מיוצרות בעבודת יד בסיאטל, ותוך שנים בודדות הפכו לשם דבר בקרב קהל ה-Specialty Coffee. כעבור עשור להיווסדה של החברה הצליחה La Cimbali האיטלקית, מהמובילות בתחום, לשים יד על גרעין השליטה בה.
שורה תחתונה: לבריסטה ביתי שאוהב אספרסו. ושליטה
מחיר: החל ב-11 אלף דולר