תומס ג'פרסון (או TJ, כפי שנהג לחתום על יינותיו), הנשיא השלישי של ארצות הברית, מדען, אדריכל, מתמטיקאי, מוזיקאי, משפטן וחקלאי, קשור ישירות לגפן וליין, לתירס ולוויסקי, זכה ברבות הימים למשקה על שמו, משקה מכובד כמוהו.
המונח בורבון הוא במקורו צרפתי, על שם שושלת המלכים לבית בורבון, שבתקופת שלטונה הוחל בייצור וויסקי, אך למעשה, זהו וויסקי שמקורו אמריקאי, במדינת קנטאקי, שבה – לדברי המקומיים – התירס טוב יותר. צודקים.
על פי חוקי המדינה, כל וויסקי מקומי חייב לכלול 51% תירס לכל הפחות, אך בפועל אחוזי התירס גבוהים בהרבה. שני חומרי גלם נוספים המשמשים לייצור הוויסקי בורבון הם שיפון ושעורה. הסוד הגלוי של הצלחת הממסך הוא האיש הממונה על כך, שתפקידו לקבוע את ההרכב של הבורבון, הלוא הוא המאסטר בלנדר Trey Zoeller. נכון, בחירת החביות ודרגת היישון שלהן קובעת את הניחוחות והטעמים הסופיים, אך היד המכוונת היא תמיד של המאסטר בלנדר, ומורגשת בכל לגימה.
הוויסקי בצבע ענבר כהה, נוטה לחום. הוא בעל צמיגות גבוהה ומכיל הרבה אלכוהול (47%), משחרר ניחוחות וטעמים מורכבים של וניל, קינמון, דבש, קרמל ותירס בשל, עטופים בווילון שקוף של עשן אלון שרוף. מפתיע עד כמה מהר לאחר הלגימה הראשונה, הקשוחה, הוויסקי נפתח ומלטף את החושים הרדומים.
חותמת שעווה אדומה, שבה מוטבעות האותיות JPS (ראשי תיבות של Jefferson Presidential Select), המתנוססת על הבקבוק, מהווה מבחינה מסחרית מעין חותמת איכות למוצר.
ארץ ייצור: קנטאקי, ארה"ב תקופת יישון: 21 שנים מחיר: 130 דולר
בקיצור: וויסקי משובח, בעל טעמים וניחוחות ייחודיים משלו