מסעדת שַמפּלֵיין בעיר העתיקה של קוויבק, בפרובינציה הצרפתית קוויבק שבקנדה, מדגימה כיצד האריסטוקרטיה התחלפה בבעלי ההון, ואיך חדשנות קולינרית משתלבת במסורת ובאלגנטיות. המסעדה, בבעלותו ובניצוחו של שף-העל והסלבריטאי הקנדי הוגו קודורייה (Hugo Coudurier), ממוקמת בטירת פרונטנק (Château Frontenac), המשקיפה על נהר סנט לורנס בלב קוויבק העתיקה מוקפת החומה, אשר נחשבת אחת הערים העתיקות היפות בעולם.
הטירה, שהוסבה לשמש כיום מלון ברשת Fairmont העולמית, נבנתה על ידי חברת הרכבות הקנדית פסיפיק בשלהי המאה ה-19, במטרה לשמש מקום אירוח יוקרתי לנוסעים האח"מים. היא ניצבת על צלע הצוק של קוויבק העתיקה ומהווה סימן היכר בקו הרקיע של העיר כולה, נראית למרחוק מכל כיוון בעיר ונחשבת אתר מורשת היסטורי לאומי.
הטירה נבנתה על שרידי טירת סאן לואי, שהיתה ביתם של המושלים הצרפתיים בקוויבק עד המאה ה-19. התוכנית התאפשרה בזכות העובדה שחברת הרכבות פסיפיק, כאמור, ביקשה לקדם את עסקיה על ידי פתיחת הטירה כמלון פאר שימשוך אליו תיירים עשירים, אשר יגיעו לכאן ברכבת.
אירועים היסטוריים רבים קשורים בטירה שהיתה למלון. כאן התקיימו, למשל, מפגשי ועידות קוויבק של ראשי בעלות הברית במלחמת העולם השנייה. התארחו כאן מלכים, ראשי ממשלות ושועי עולם – ווינסטון צ'רצ'יל, פרנקלין רוזוולט ואחרים. המלון גם שימש אתר צילומים לכמה סצנות בסרטים, ובהם "אני מודה" של היצ'קוק.
תפריט מסעדת שמפליין משתנה מדי עונה, ונבנה בכל פעם מחדש בהשראת אותה עונה ובהתאמה לה, תוך הקפדה על עיצוב המנות וחדשנות התפריט. המסעדה מגישה פירות ים, בשרים ועוד, והתפרסמה גם בזכות הבראנץ' היוקרתי שלה, המוצע בימי ראשון בלבד.
שורה תחתונה: חדשנות קולינרית עם מסורת אלגנטית