מאות ואולי אלפי עבודות אקדמיות נכתבו ופורסמו בנושא עץ האלון, אותו עץ המשמש את תעשיות היין ושאר המשקאות האלכוהוליים. האלון שצומח באירופה שונה מזה שבארצות הברית, זה שבצרפת שונה מזה שבפורטוגל, וזה שבהונגריה שונה מזה שבקנטקי. חביות האלון הן המעניקות למשקה את טעמו הסופי, ולכן בתעשיית הוויסקי יש חשיבות רבה למקורותיו ולעברו של העץ.
מדובר כאן בוויסקי מיוחד, כזה המבקש להדגים ולהוסיף ממד חדש למוצר מיוחס. אפשר להגדיר את השימוש בחביות בעלות עבר שונה כ"משחק החביות" – שימוש כפול ומכופל בעץ האלון. זה עובד כך: מזקקה רוכשת מספר רב של חביות לשימושם של יקבי שרי ו-או פורט ושל יצרני וויסקי ברבן. כל אלה ממלאים את החביות במוצר שלהם, וכשהחביות מגיעות לגילן הרצוי הן מרוּקָנות מהמשקה שבתוכן ומועברות לידי אותן מזקקות שרכשו אותן מלכתחילה. כך, המקאלן מס' 6 הוכנס לחביות שרי ספרדיות לאחר מילוי ראשון, והשרי אכן מורגש היטב בטעמו של הוויסקי.
כפי שאפשר ללמוד משמו של המשקה, מזקקת מקאלן נוסדה בשנת 1824 – השנה הראשונה שבה ייצרו וויסקי ברישיון. המזקקה, השוכנת בצפון-מזרח סקוטלנד, מגדלת את השעורה שלה על אלפי דונמים בשטחים שבסביבתה, ומייצרת את הוויסקי בעזרת מים מהנהר הצלול הסמוך, בדודי נחושת לזיקוק מבוקר. המשקה בצבע מהגוני מבריק, זהוב מעט, והוא מפיץ ניחוחות של תפוחי עץ ירוקים, קליפות תפוזים ודבש לסיום.
ארץ ייצור: סקוטלנד
תקופת יישון: שלוש שנים לפחות
אלכוהול: 43%
מחיר: כ-2,100 ליש"ט
שורה תחתונה: איכות בזכות הגיל