כשמדברים על וויסקי אמריקאי, מדברים על בורבון (Bourbon). אין באמריקה וויסקי שהוא לא בורבון, ואין בורבון שהוא לא אמריקאי. יש הגורסים כי השם בורבון ניתן לו כהוקרה לשושלת בורבון הצרפתית, בית מלוכה אשר שלט בארצות רבות באירופה בתקופה שבה הגיעו המתיישבים הראשונים מאירופה לאמריקה. במדינת קנטאקי שבארצות הברית, הנחשבת אֵם משקה הבורבון, יש מחוז בשםBourbon County – וכך הם חלקו לצרפתים כבוד וגם וויסקי טוב.
מה מאפיין את הבורבון לעומת הוויסקי הסקוטי או האירי, מלבד היותו אמריקאי טהור? ראשית כל, הוא גם מיוצר מחומרי גלם אמריקאיים בלבד (51 אחוז תירס חובה, ועוד חיטה ושעורה); שנית, בתהליך ייצורו לא מוסיפים אליו חומרי צבע או טעם כלשהם; ושלישית, התבגרותו חייבת חביות חדשות מאלון לבן אמריקאי עם שרֵפה פנימית בדרגות שונות.
שמו של הבורבון "פאפי" בן ה-23 הולך לפניו, למרות שאין מזקקה בשם זה. משקה יקר וקשה להשגה. מיוצר על ידי חברתSazerac , הבעלים של מזקקתBuffalo Trace בקנטאקי, כמשקה הדגל שלה. הוא נחשב "משקה פולחן" בקרב מביני דבר ושפים מפורסמים, אשר בונים מנות עם תוספת קטנה של המשקה ותוספת גדולה של מחיר… חוזקו, 46.2 אחוז, מבקש תוספת מים בטעימה. הצבע זהוב כהה והטעם משחרר הרבה דבש וקינמון על רקע מודגש של עץ קלוי. משקה מורכב, משנה את ניחוחותיו וטעמיו במהלך הטעימה. סיומת ארוכה וכמעט מתוקה. אפשר להזמין וויסקי פאפי בדקנטר מקריסטל, תמורת סכום נכבד מאוד.
שורה תחתונה: אמריקאי חזק
ארץ ייצור: ארצות הברית
תקופת יישון: מעל 23 שנים
מחיר ממוצע: 2,530 דולר