היינן אלכס היינץ, גרמני עם עבר צרפתי (למד ועבד בצרפת ואף נשוי לצרפתייה), קיבל פיקוד בשנת 2005 כיינן ראשי של יקב Masseto, בזכות המלצה של גורו היין המפורסם מישל רולן, שעמו היתה לו היכרות אישית.
היקב נוסד על ידי לודוביקו אנטינורי, אותו אנטינורי בעל המוניטין בענף היין של איטליה. עם השנים החליף היקב בעלויות שונות, וכיום הוא בבעלותה של חברת Frescobaldi, תאגיד הענק האיטלקי ליינות ומשקאות חריפים.
סוד המרלו המיוחד של Masseto טמון בשילוב המיוחד בין מיקום הכרם לבין אדמת הטין בת מיליוני השנים, העשירה במינרלים ובבעלי חיים מיקרוסקופיים. שילוב שהניב ענבים מבורכים. בכך ייחודו של היין הזה, שנולד מזן שאינו חלק מנוף המקום. זהו יין בגוון בורדו עמוק, בעל נוכחות ויחד עם זאת אלגנטיות, למרות שיעור האלכוהול הגבוה. מלא דובדבנים, כמעט מתוק. יין בעל עוצמה מרתקת, מפתיעה כשמדובר במרלו.
ארץ ייצור: איטליה * זן: מרלו * זמן חבית: 24 חודשים * מחיר: 912 אירו
לסקירה על יינות נוספים היכנסו בקישור כאן