הרכבת הכחולה, המגיעה מפרטוריה דרך יוהנסבורג, יורדת את 1,200 המטרים לכיוון קייפטאון באיטיות רבה, כשהיא מובלת על ידי שני קטרים. ירידה מפותלת ואיטית, בין כרמי הדרום, שצבעם משתנה מירוק בהיר עד ירוק כהה ככל שיורדים. המראה מסנוור ממש, מול השמש העולה בערפלי הבוקר, מול הר השולחן אשר בולט בין ענני החוף. מראה של פעם בחיים.
יקב קונז'אני הוא סיפור הצלחה וגם סיפור אהבה. Paul Barth, איש שגדל בין הריזלינגים הגרמניים, פגש את Pia Watermayer, אשת עסקים דרום אפריקאית, לגמרי במקרה. לאחר תקופת היכרות ארוכה ודיונים בנושא היין, החליטו לבנות יקב וגם להקים משפחה. הם בנו לא רק יקב, אלא גם מסעדה מצוינת וכן מלון יוקרה המורכב מבתי אירוח לבנים הפזורים בין כרמי היקב.
היקב עצמו, מבנה אפור כהה, בנוי באופן מדורג על פי שיפוע הוואדי, וכל פעילות הייצור מתבצעת מתחת לבניין. הייננית כרמן סטיבנס, ותיקה, מוכרת וזוכת פרסים בינלאומיים, מלמדת את Pia ייננות, ושתיהן מצהירות שהיין הוא שפה בינלאומית, וכי היין הטוב יעשה שלום בעולם.
שמה של פִּיַה "מושחל" לשמו המחויך של אחד מהיינות המאפיינים את תוצרת היקב – Kunjani Stolen chicken Pia-Noir 2017: משלושה זנים אדומים – קברנה סוביניון, שיראז ומרלו – יצא יין רוזה, בגוון של קליפת בצל סגול כהה. יין עשיר בניחוחות וטעמים של תותים טריים, אגסים ותפוחי עץ ירוקים. מתאים לכל אירוע ולכל שעה.
שורה תחתונה: הצלחה זוגית