בשנת 1918, צעיר יפני, בן הדור השני למשפחת יצרני משקה הסאקֶה מעיירה סמוכה לאוסקה שביפן, הגיע לסקוטלנד כסטודנט לכימיה אורגנית. מאחר שנושא הפקת משקה אלכוהולי היה טבוע בדמו מינקותו, הוא ניצל את עתותיו הפנויות מלימודים לעבודה במזקקות המקומיות. כך התקרב לוויסקי, וכמובן לתהליך ייצורו. באותה תקופה הכיר נערה סקוטית, הם התאהבו והתחתנו, הוא הביא אותה לארצו, ושם, ביפן, הם החלו לייצר יחדיו וויסקי. כך נולד, בשנת 1923, הוויסקי היפני הראשון.
השם ימזאקי הוא על שמה של השכונה שבה הם יצרו לראשונה את הוויסקי היפני שלהם, בעיר אוסקה. השכונה העתיקה שוכנת בתוך עמק שופע מים זורמים, מי מעיין צלולים, אחד המרכיבים החשובים בתהליך ייצור הוויסקי. גם מבחינת האקלים, התנאים דומים מאוד לאלה השוררים במקום שבו למד הצעיר לייצר וויסקי בסקוטלנד. כאן נגמר המשותף. בן דור ההמשך למד להשתמש בחביות יפניות מעץ Mizunara Oak, המקנות לוויסקי של אוסקה את ייחודו.
לפי טועמי Master of Malt, חברה בריטית מכובדת בתחום שיווק וסחר במשקאות אלכוהוליים, המשקה הוא בעל שיעור קומה, ולראיה – מספר המדליות שצבר בתחרויות השונות. ציטוט: "ניחוחות מרוכזים, עם עץ מיוחד (העץ היפני המזכיר באלזה), שאריות של שרי ומעט עשן. בפה – מפתיע עם עדינות של משי, עשיר מאוד, הרבה תבלינים ודבש ריחני. סיומת אינסופית המזכירה את יינות מדֵירה המתוקים והריחניים. משקה אלגנטי, מרשים, הסינגל מאלט היחיד שנשאר בזיכרון האולפקטיבי (ריגושי לשון) לנצח". אבל, מה לעשות, נותרו בקבוקים לאספנים בלבד.
ארץ ייצור: יפן
תקופת יישון: מעל 50 שנה
מחיר: 8,333 ליש"ט
שורה תחתונה: טעימה אחת – זיכרון לכל החיים