כשבוניה ניצבו מול דף חלק והחלו לתכנן את האקווריוס, הכוונה היתה ליצור מפרשית אלגנטית-אך-שרירית. מילת המפתח היתה "פשטות", בלי מערכות מיותרות או כל דבר שעלול לגרום מורכבות יתר. המגמה הזאת הובילה את כל ממדי הפיתוח של הסופר-מפרשית, מהציוד שעל הסיפון ועד לחלל הפנים. כל חלק נבחן דרך העדשה הזאת, במטרה להגיע לאמינות ולעמידות מרביות אבל גם להפעלה הקלה ביותר האפשרית.
אותה גישה ליוותה גם את תכנון המפרשים, שצריכים לספק כוח מניע ליאכטה גדולה למדי, שאורכה 56.20 מטר. לפיכך יש לה שני תרנים, והמפרשים שעליהם אכן מייצרים כוח רב לשיוט שקט ומהיר ברוח של עשרה קשרים ויותר. ב-15 קשר האקווריוס כבר ממש נהנית מהמהירות על המים.
תאי הנוסעים מחולקים באופן שיאפשר לכל אורח ליהנות מחברת האחרים, אבל גם יעניק לו פרטיות ושקט. התאים מרווחים בזכות האורך הנדיב של הספינה, וגם הרוחב (תשעה מטרים וחצי). עיצוב התאים קלאסי, במטרה ליצור חלל רגוע, נקי ולא עמוס מדי. דיפונֵי מהגוני משולבים בקירות לבנים ובאלמנטים של אמנות ימית עדינה.
הפשטות היא רק למראית עין; יש הרבה מן המודרני. למשל, משטחי חלונות גדולים, ברוח העיצוב המתקדם, שמכניסים הרבה אור לתאים; שולחנות קפה מתרוממים חשמלית ומתחברים ליצירת חלל עבודה או סעודה רשמי יותר; וכמובן, הדבר ששום סופר-יאכטה לא שלמה בלעדיו – אולם קולנוע בסיפון התחתון, עם מסך ענקי ומערכת שמע המוסתרת בקירות.
שורה תחתונה: פשטות במובן המודרני
מחיר: עשרה מיליון אירו