במחוז אנטרים שבצפון אירלנד, בין הגבעות הירוקות לבין גלי הים השוטפים את החוף, ממוקמת מזקקה ותיקה מאוד, הנקראת על שם הכפר הקטן בושמילס שבו היא שוכנת. בשנת 1608 קיבלה רישיון לייצור וויסקי, חתום על ידי ג'יימס הראשון, מלך אנגליה, סקוטלנד ואירלנד, ובכך היתה מזקקת הוויסקי המורשֵית הראשונה בעולם. מאז עברו עליה דורות רבים של בעלויות, וגם לא מעט תקופות קשות ומשברים, אך היא צלחה את כולם, ועדיין מייצרת וויסקי איכותי בעל דירוג גבוה.
שני צריחים גבוהים עוזרים לגלות את המזקקה מרחוק, ובתוך המבנה שמתחתם עשרה דודי זיקוק מנחושת, המבטיחים ייצור של ארבעה מיליון ליטר בשנה. נדמה שהעולם צמא, צמא מאוד למוצר שהתקדם עם הזמן. אלפי חביות מעץ אלון (ולא רק), אולי אף עשרות אלפים, ממלאות את המחסנים האֵינסופיים. מומלץ לבקר במקום (בתיאום מראש) על מנת להבין את התהליכים וגם ללמוד על תהליך התבגרות המשקה הצעיר. דרך אגב, כל וויסקי צעיר בתחילת דרכו חייב, על פי חוק, בתקופת יישון בחביות למשך ארבע שנים וחצי לפחות.
טעימה: Bushmills 21 Year Single Malt Rare Whiskey. משקה בגוון מהגוני מבריק. הפרי "קופץ" מיד עם המזיגה. בעל גוף, מלא אלון רטוב. אלכוהול רגוע ועדין. תפוחי עץ יבשים יחד עם אגס, ריבה ושקדים, עטופים בעץ קלוי. מלווה אידיאלי לסיגר משובח.