זה התחיל לפני 15 שנה, כאשר פטריק לֶגר, הטועם הראשי של המזקקה, המציא את Camus Extra Elegance, שנחל הצלחה לא מבוטלת. הסדרה Extra Dark & Intense, מיוצרת בתהליך מיוחד ומסובך: לאחר שבחר – בסלקציה קפדנית בין חביות ההבגרה שבהן הקוניאקים הצעירים – את החביות שהכילו את הטובים ביותר, רוּקנו החביות הללו, בנות 340 ליטר, והוחזרו אל החבתן (יצרן החביות) המקורי על מנת לשרוף אותן מחדש מבפנים. השרֵפה המחודשת מקנה לעץ יכולות נוספות של יצירת ניחוחות וארומה. אל החביות "השרופות" מוחזר הקוניאק הצעיר, ושוהה בהן במשך תקופה מוגדרת (סודית) עד התבגרותו, לפני הבִקבוק. כל זה נשמע פשוט, אך במציאות התהליך ארוך ומורכב, כולל מאות טעימות, עד שמגיעים אל המוצר הרצוי.
כל בקבוק מקושט בפקק זהב שמזכיר בעיצובו צורה של להבת אש – רמז לתהליך השרפה של החביות. הבקבוק, וגם המארז החיצוני, שחורים כפחם. המשקה עצמו – למרות שמו – אינו שחור, אלא בעל גוון ענברי כהה, דמוי מהגוני. משקה בעל גוף, מלא ניחוחות מורכבים של חמאה עם דבש, עוגת פירות יבשה, על רקע עשן עדין. סיומת ארוכה, כמעט מתוקה. קוניאק מיוחד בהחלט.
ארץ ייצור: צרפת
תקופת יישון: 15 שנה
מחיר: 480 דולר
שורה תחתונה: תהליך מורכב יצר משקה מורכב