ביקב הזה צוללים, תרתי משמע, לסודות מוזרים של ייצור יין. זהו היקב הראשון בעולם, ככל הנראה, המשביח את יינותיו (לפחות חלק מהם) בתוך הים, מתחת לפני המים.
לאחר מחקר ארוך שנים מצאו כאן את הנוסחה הטובה ביותר, לדעתם, ליישון יינות: בעומק הים האדריאטי, במים מלוחים, בכל מזג אוויר ובכל טמפרטורה. שיטה עתיקה לשמירת יין ו-או שמן. בקבוקי יין אטומים היטב בעזרת פקקים מיוחדים, פיקוק מושלם כולל שעווה, מוכנסים לאמפורה (כלי חרס מתוצרת מקומית), אטומה אף היא, ומוּרָדים אל מי הים, בעומקים בין 18 ל-25 מטר, שם ישהו 700 ימים בתוך גרוטאה של סירה עתיקה.
אוהבי היין "המכורים" יכולים לשוט אל מקור היין המתבגר, לצלול, לצלם, וגם לקבל תעודה על ההשתתפות במבצע… בנוסף על כך, היקב מקיים שַיט וצלילה מודרכת אל שרידי הספינה הישנה, שבה מאוחסנות האמפורות שבתוכן היינות המובחרים.
היין: Navis Mysterium Undersea Bottle.
יין אדום מענבי זן הדינגץ' (Dingac), האופייני לאזור האדריאטי. יין בעל חמיצות יפה, גוון ארגמן בהיר, גוף בינוני, מוגדר יותר הודות לשהייתו במים הקרים. מוגש באמפורה מיניאטורית בגודל של בקבוק יין רגיל – דומה לאמפורה הגדולה שבה התיישן במשך כשנתיים במים המלוחים של הים האדריאטי – ועליה שׂרכים, קונכיות ושרצי ים קטנים. כלי ייחודי ומקורי לאוסף של חובב היין. והמחיר בהתאם: 700 אירו – אירו אחד על כל יום התיישנות בעומק הים… טמפרטורה מומלצת להגשה: 16-14 מעלות.
מה המיוחד: היינות מתיישנים במעמקי הים