בשנת 1795 העניק קרלוס הרביעי, מלך ספרד, למשפחה של בעלי קרקעות באזור חליסקו שבמקסיקו, משפחת Cuervo, רישיון לייצר ולשווק באופן מסחרי משקה טקילה. בעקבות זאת, אחד מבני המשפחה, חוֹסֶה מריה גוּאַדַלוּפֶּה קוּאֶרבוֹ, הקים בשנת 1812 את מזקקת Cuervo, שהיא למעשה המזקקה הוותיקה ביותר באמריקה הלטינית. כך החלה ההיסטוריה המונומנטלית של הטקילה, המשקה המוכר בכל העולם.
כיום מזקקת קוארבו היא מזקקה מודרנית אשר שוכנת, עדיין, באזור חליסקו, שהוא אזור גידול פרי האגאבה הטוב ביותר, מזן Weber, המשמש להפקת הטקילה. המזקקה מקבלת מבקרים מכל קצות העולם, מבטיחה ביקור מושלם, הכולל הסבר על התהליך המורכב והמסובך, ואלֶה עיקריו: הפרי צומח בסביבת המזקקה, חייב התבגרות ארוכת שנים בשדה, עובר תהליך מסובך של שבירה ובישול בתנורים מיוחדים, נטחן, הופך לגוש גמיש ועובר לשלב הזיקוק, שלאחריו נשלח לתקופת התבגרות בחביות, בעיקר אמריקאיות ישנות.
המזקקה משתמשת בארבעה דודי זיקוק מנחושת, מצוחצחים ומבריקים, מדיפים בפעולתם ריח נעים. הסביבה נקייה ושמורה. מוכנים לקבלת אורחים.
טעימה: Jose Cuervo Black Medallion Tequila. משקה שקוף כבדולח, חסר צבע, עתיר ניחוחות וטעמים. וניל וקרמל מתפרצים מהכוס, ואז מצטרפים קליפות תפוז ופרי אגאבה ירוק (כמו עשב טרי).מתוק מעט בהתחלה, ובהמשך מתוק יותר. טוב לשתייה "נקייה", ללא כל תוספות, וגם כבסיס לקוקטיילים רבים ושונים.