קלבדוס מוגדר כמשקה אידיאלי לסוף ארוחה דשנה, דיז'סטיף מומלץ, פופולארי במיוחד בחלק הצפוני של צרפת, בנורמנדי. משקה אלכוהולי המיוצר מתפוחי עץ, המגיעים לא רק מצרפת עצמה, אלא אף מאנגליה. התפוחים נטחנים למין משחה עבה ולא יפה, דמוית בצק. העיסה הזאת מזוקקת פעמיים, והקלבדוס הצעיר מוכן לדרך. דרכו של ה-XO ארוכה מהרגיל – הוא מתבגר בחביות אלון במשך שמונה עד 15 שנים, ורק בתום התהליך מחברים יחדיו לממסך אחד את כל הקלבדוס משנים שונות. השהות בחבית מוסיפה למשקה צבע, טנינים ותבלינים. ניחוחות חריפים של תפוחי עץ מלווים, כמובן, כל כוס של קלבדוס, אבל לא רק הם – גם הרבה וניל וסוכריות טופי, כשברקע עץ שרוף ושקדים קלויים. משקה בגוון ענבר עדין, בעל גוף מוגדר, מלא מתיקות עדינה. משקה ליודעי דבר. מומלץ עם כבד אווז.
ארץ ייצור: צרפת * משך יישון: 15-8 שנים * אלכוהול: 40% * מחיר: 123 דולר (700 מ"ל)