על קירות הכניסה למפעל Brugal, בשורה ארוכה, תמונותיהם של Maestros Roneros – מומחי הזיקוק של המזקקה לדורותיה – מקבלות את פני הבאים. בחצר, עגלות שוורים ישנות מעץ אפור, עם שני שוורים לבנים מפלסטיק, מלמדות על השיטה המסורתית של הובלת קני הסוכר, שהם הבסיס של הרום. תהליך ההבגרה והיישון של הרום הטרי, לאחר שני זיקוקים, מתחיל בחביות עץ אמריקאיות "לבנות" וממשיך בחביות ספרדיות "אדומות" של יין שרי, כדי לשמור על הניחוחות והטעמים המורכבים של המשקה. מזקקה בסגנון דרום אמריקאי ישן, בחלק הדרומי של האי, מארגנת סיורים לימודיים על תהליך הייצור שלה. רום בעל גוף, בגוון מהגוני מבריק ובניחוח סיגר ריחני וטעמי לחם קלוי. חמאתי, מעט מתוק. ממלא את הכוס באלון מעושן. בסיס אידיאלי לכל קוקטייל.
ארץ ייצור: הרפובליקה הדומיניקנית * יישון: אין מידע * חוזק: 42.5%
מחיר: 110 דולר