הארמניאק, לעומת הקוניאק, עובר זיקוק אחד בלבד, מה שמותיר במשקה יותר אפיונים מהטרואר המקומי, מזגי הגפן הטרייה, יותר קשר עם האדמה, יותר רעננות. נכון, הוא פחות עדין מאחיו הקוניאק, אך מוגדר יותר, "גברי" וקשוח יותר. המזקקה ממוקמת בחלק הנמוך של מחוז ארמניאק, Bas Armagnac, שאדמתו טובה יותר לגפנים מזו שבחלק הגבוה, Haute Armagnac. בביקור במקום, אחוזה עתיקת יומין, קיבלה אותנו גברת קַסטַרֶד, נצר למשפחה שיסדה את המזקקה לפני 175 שנים, אישה בעלת ידע, מנהלת ביד חזקה את המזקקה המפורסמת. מבנה עתיק עם קירות עבים וסורגים מברזל חלוד, מרתף צנוע יחסית, עם חביות חדשות. כך, לפחות, בחלק שבו ביקרנו. המשקה מוגדר היטב, בצבע נחושת בהירה, מפזר בנדיבות ניחוחות וטעמים של פירות מיובשים ותבלינים, ערמונים קלויים, ועשן סיגר ברקע. משקה אידיאלי לכל מאכלי כבד אווז.
ארץ ייצור: צרפת * יישון: 20 שנה * אלכוהול: 40% * מחיר: 90 אירו