השאטו, השוכן בלב כרמיו שלו, משמש יקב ומזקקה גם יחד, וזאת בניצוחו של Patrick de Montal – היינן, המזקק והטועם הראשי כבר שלושים שנה. זני הענבים לייצור הארמניאק הם קולומבר ופולֶה בלַנשֶה מכרמי השאטו. לאחר בציר ולחיצת הענבים כמקובל, נוצר יין צעיר חומצתי מאוד ומלא טאנינים. היין עובר זיקוק אחד בלבד, על מנת לשמור על האותנטיות של הזנים, כלומר, על העפיצות הדרושה לאיזון האלכוהול והטאנינים החזקים עם הפרי. משקה בגוון מהגוני כהה עם ברק זהוב, מלא ניחוחות של תבלינים כמו קמומיל, לימונים ופלפל שחור, יחד עם עץ קלוי. הארמניאק נחשב משקה מוגדר היטב, משקה לסיום הארוחה, בליווי סיגר ריחני. טוב לשתייה עם או בלי קרח, וגם בטמפרטורת החדר.
ארץ ייצור: צרפת * יישון: שש שנים * חוזק: 45% * מחיר: 57 אירו