הוודקה של שוֹפֶּן, שעברה ארבעה תהליכי זיקוק, מבהיקה בניקיונה ומבקשת רק קירור לפני ההגשה. מזקקה מהמאה ה-18, בכפר Krzesk שבמזרח פולין, מגדלת בחווה משלה תפוחי אדמה ועוקרת אותם בעודם צעירים, כשהם מכילים שיעורי עמילן נמוכים, כדי לייצר מהם וודקה בתהליך איטי. זה תהליך יקר, דורש כ-11 ק"ג תפוחי אדמה להפקת ליטר וודקה. לאחר הזיקוק, המשקה הצעיר מועבר לחביות עץ פולניות ישנות, בנות חמישים שנה, למשך 24 חודשים לפחות, ורק לפני הבִקבוק מדללים את הוודקה בת השנתיים במים טבעיים מטוהרים. כך נוצר משקה שקוף וצח כמים, עם ניחוחות ראשונים של תבלינים לא מוגדרים, כולל עץ ישן ורטוב. על הלשון כמעט מתוק, עם ארומות של ציפורן וקינמון. וודקה עדינה, מלוטשת, עם סיומת שמבקשת עוד כוסית.
ארץ ייצור: פולין * יישון: 24 חודשים * חוזק: 40% * מחיר: 91 אירו