לעומת הוויסקי, קוניאק עשוי בהחלט מענבים. ולא סתם ענבים, רק הטובים ביותר. ענבי Grande Champagne בלבד, לאחר בציר מיוחד וקפדני, עוברים מיון נוסף, הופכים ליין (ממש לא טעים), ולאחר תהליך זיקוק כפול הופכים לקוניאק צעיר ביותר. מכאן הדרך ארוכה–להתבגרות והתיישנות ארוכות שנים בחביות. אבל זה לא הסוף: כשהמשקה מבוגר, הוא מועבר לבקבוקי זכוכית ענקיים (דֶמיג'אן) ונשמר בחלק העמוק ביותר של המרתף, לפרק זמן בלתי מוגדר מראש. רק הטעימות החוזרות יוציאו את הקוניאק המבוגר אל הבקבוק. ה-Vesper של דֶלַמֵיין, מזקקה עתיקת יומין, הוא משקה מיוחד, עדין, חסר צבע כמעט, יבש אך לא מדי, מלא ניחוחות וטעמים פירותיים עטופים בווניל ובמעט מוקה. קוניאק לחגיגה.
ארץ ייצור: צרפת * התיישנות: 35-25 שנים * חוזק: 40% * מחיר: כ-175 אירו