בדרום-מערב צרפת, במחוזותיהם של המוסקטרים וכבד האווז, מייצרים משקה ארמניאק עם חותמת של טעם וריח שאי אפשר לטעות בהם. מזקקה משפחתית, שנוסדה בתחילת המאה הקודמת. סמוכה לכרמים באזור Perquie-Landes, שבהם גפנים בוגרות בנות 30 עד 60 שנה, מזן Baco בלבד, שהוא הכלאה של Noah עם Folle Blanche, הכלאה שמבטיחה חמיצות גבוהה וכמות סוכר נמוכה. היין הראשוני, חמוץ ולא טעים, עובר זיקוק יחיד (לעומת זיקוק כפול בקוניאק) באלמביק מחומם בעץ, ואחריו לחביות עץ מקומי בנות 420 ליטר. הארמניאק, ללא תוספת "סוכר שרוף" לשיפור הצבע, מבוקבק בחוזק ישר מהזיקוק, בלי דילול, שומר על תכונותיו הטבעיות. בעל גוון מהגוני בהיר, מפיץ ניחוחות מורכבים של תבלינים ארומטיים, אדמה רטובה ועץ חרוך. חזק אך עגול, מעט שמרים, מעושן, כמעט מתוק בטעימה חוזרת. מתאים אחרי ארוחה דשנה, נקי או עם קוביית קרח.