רק בן 17 היה דון חוליו גונסלס אסטרדה כשהחל, בשנת 1942, לזקק טקילה. הוא המציא פיתוחים משלו לתהליכי הייצור, ובתוך כך גם לתהליכי גידול פרי האגאבה, שממנו מופק המשקה. הוא הבין, שכדי שהפרי יגיע לשיא טיבו יש לגדלו שורות שורות, כמו בכרמי גפנים, על קרקע ענייה, ולקצור ידנית. בשנת 1985, ליום הולדתו ה-60 של דון חוליו, יצרו בניו את הטקילה הקרויה על שמו. במזקקה שבעיר חליסקו, בבניין בולט בצבעו הכחול – אולי כדי לרמז על כך שכאן משתמשים אך ורק באגאבה הכחולה, שהיא הזן המשובח – נמצאים התנורים שבהם "מבשלים" את פרי האגאבה המרוסק, ואחר כך מעבירים את הנוזל דרך 18 מכלי זיקוק מפלדת אל-חלד, שחלקם הפנימי מנחושת עבה. משקה שקוף, מאוזן, בעל גוף ונוכחות ארוכה. כמעט מתוק, ניחוחות של אגאבה שרופה, חמאה, דבש ירוק. טוב עם קוביות קרח, וכמובן, בסיס להרבה קוקטיילים, כולל המרגריטה של המינגווי.
ארץ ייצור: מקסיקו * יישון: 18 חודשים * חוזק: 38% * מחיר (ממוצע): 242 שקל