פקונדו בקארדי הצעיר גילה את קני הסוכר ואת הדִבשה (מולסה) שלהם בשנת 1830, והבין את הפוטנציאל. את ייצור הרום הוא התחיל בקובה, ובמהלך השנים עברה משפחת בקארדי, על מפעלה, לפוארטו ריקו שבים הקריבי.
המזקקה, Casa Bacardi, מפעל ענקי ומרשים, שוכנת ליד העיירה קַטַאנוֹ שעל שפת האוקיינוס, ומייצרת בלנד מוצלח של רום בגילאים שונים– משֶבע ועד 23 שנים–בחבית, עם זיקוק אחד בדוד נחושת. כל הניחוחות והטעמים מצטרפים אל המשקה במשך שנות התיישנותו בחביות הישנות של וויסקי או שרי.
רום בגוון חום כהה, כמעט מתוק, מלא יין שרי, וניל, קרמל, אננס, אגוז קוקוס וגם קקאו. יש בו הכל מכל, תלוי בטמפרטורת ההגשה של המשקה עצמו או החיצונית.
ארץ ייצור: פוארטו ריקו * תקופת יישון: 24 שנים * חוזק: 40% * מחיר: 150 דולר