קוניאק, כמו יין, מייצרים מענבים. ולענבים, כן, יש שנים טובות ושנים פחות טובות. בשנים הטובות מזקקת הקוניאק מקבלת אישור להצהיר על שנת בציר, שנת Vintage, מובחרת. כזאת היתה שנת 1990. מקור הענבים חשוב לא פחות מתהליך הייצור, ואילו החביות ותקופת היישון קובעות את ניחוחותיו וטעמיו הסופיים של המשקה. ענבי כרמים ממחוז Grande Champagne הגיעו טריים ובשלים למזקקה שבעיירה Jarnac, הסמוכה לעיר קוניאק. מזקקה ותיקה עם היסטוריה ארוכת שנים (1763) פועלת בציוד מודרני ומתקדם ביותר ומייצרת קוניאק בעל גוון מהגוני כהה, מבושם כמי קולון עם נוכחות של ענבים עטופים בעץ קלוי. גוף מעוגל, עדין, כמעט מתוק. מלטף וחזק, עם סיומת אינסופית.
ארץ ייצור: צרפת * יישון: כ-30 שנה * חוזק: 40% * מחיר: 260 אירו