בשנת 1982 גילה מבקר היין האגדי רוברט פארקר את השאטו הקטן והבלתי מוכר, מה שהביא את השאטו לצמרת היקבים המיוחסים בעולם. שלוש שנים לפני כן, מדאם לוֹבּי, שמשפחתה החזיקה בבעלות על היקב משנת 1924, מכרה אותו לבלגי בשם ז'אק ת’ייֶנפּוֹן, אשר חידש את המקום במיטב הציוד המודרני. כרמי היקב נטועים באדמת חרסית, חצץ וחול, על שטח קטן יחסית, 27 דונם. המרלו מבציר 2000, אחד הבצירים המשובחים של היקב, מראה גוון בורדו עמוק, בעל גוף ממוצע, מפיץ ניחוחות וטעמים של עלי פרחים אדומים, טעמי דובדבנים בשלים, שוקולד וקירש, עטופים בטאנינים רכים.
זן: מרלו * זמן חבית: 24-18 חודשים * טמפרטורת הגשה: 15 מעלות * מחיר: כ-5,200 אירו