משקה הקלבדוס הוא פרי חיבור מושלם והכרחי בין תפוחי עץ (או אגסים) לבין חבל נורמנדי, וליתר דיוק, אזור Pays d’Auge. זה אזור שופע מטעי תפוחים ואגסים, ממוקם בצפון-מערב צרפת, לאורך הים, קרוב ביותר לחוף האנגלי, שגם הוא משמש מדי פעם מקור של תפוחי העץ הדרושים לייצור הקלבדוס הצרפתי.
הפירות עוברים מעיכה חזקה והופכים למין עיסה מתוקה, שמתחילה לתסוס והופכת ליין לא טעים. זה מועבר לתסיסה במכלי נחושת הנקראים Alambic–צורת זיקוק עתיקה, אופיינית לאזור.
הקלבדוס של Lemorton עשוי מבלנד של קלבדוס מיושנים מאוד, חלקם בני שבעים שנה ומעלה. הוא בעל גוון מהגוני בהיר, ומדיף ניחוחות חזקים של – כמובן – תפוחי עץ, ולפעמים גם קצת אגס. מאוזן, עדין, עדיף להגישו מקורר, רצוי במקרר יין (14 מעלות). המשקה יכול גם לשמש בסיס לקוקטיילים רבים.
ארץ ייצור: צרפת * יישון: יותר מ-70 שנה* חוזק: 40% * מחיר: 785 אירו