הסיפור של מזקקת Mount Gay מתחיל בשנת 1703, כאשר מתיישב אנגלי בשם ג'ון סוֹבֶּר מקים מזקקה קטנה על "הר גלבוע", במחוז סנט לוסי באי ברבדוס. אלה היו שנים פראיות באיים הקריביים, שנים של גידול קנה סוכר בקנה מידע ענק, ייבוא עבדים לעבודה בשדות, וכמובן, ימי הפיראטים. כל אלה קשורים לרום. העבדים היו הראשונים לגלות שהמולַסה (דִבשה), תת-מוצר שנוצר בעת זיקוק הסוכר, תוססת בקלות במזג האוויר הטרופי, ואם מוסיפים מים וקצת שמרים ומחכים קצת…יש לנו רום. הפיראטים, שנהגו לעגון באיים הבריטיים הקטנים ולבזבז שם את כל הכספים ששדדו בערים הספרדיות השכנות, נדלקו על המשקה והוא היה מזוהה אִתם תקופה מסוימת. הם גם דאגו לקחת עמם למסעותיהם חביות רבות, ובכך תרמו להפצה העולמית של הרום ולהפיכתו לאחד המשקאות הפופולריים בעולם במאות ה-18 וה-19.

Mount Gay היא מזקקה שזוכרת עדיין את הימים ההם, ומסורת היא מושג מהותי כאן. "תהליך זיקוק הקנה לסוכר, ואז למולסה מותססת, הוא יותר ממסורת–זהו המרכיב החיוני ביותר שלנו", אומרים במזקקה, ומתגאים בתהליך ייצור טבעי ומסורתי. "מוסיפים את השמרים, ואז פשוט פותחים את הדלת ונותנים לאוויר של ברבדוס לעשות את העבודה ולהפוך את הסוכרים לאלכוהול". לטענתם, השמירה הקפדנית על תהליך הזיקוק המסורתי היא הסיבה שהרום של ברבדוס בכלל, ושל Mount Gay בפרט, מפורסם בעולם כולו לאורך ההיסטוריה. הם גם אוהבים להזכיר שבין הלקוחות המרוצים הידועים של המזקקה נמנה בזמנו גם הנשיא הראשון של ארצות הברית, ג'ורג' וושינגטון.

טעימה–Mount Gay Eclipse Heritage Blend: המוצר הקלאסי של המזקקה. קיבל את שמו מליקוי חמה שהתרחש ב-1910, והוא הכי קרוב למשקה שהיה חביב על וושינגטון. מיושן בחביות וויסקי אמריקאי, ניחוחות של בננות, שקדים קלויים, וניל ועוגיות חמאה. טעמי עץ אלון חזקים ונגיעות קלות של עשן.
צילום: פייסבוק