רום מיוצר מקני סוכר טריים (לא ממולסס), תוך שמירה על הניחוחות והטעמים המרוכזים בצמח. קני סוכר צעירים נקטפים באופן מכני, ונשלחים לגריסה ולחיצה בתוך שעה מרגע הגיעם אל המזקקה. הבלילה שנוצרת עוברת לחיצה נוספת והופכת למיץ מתוק תוסס, שמועבר לתהליך זיקוק, ובשלב האחרון ליישון ארוך. המשקה אשר נוצר, ששמו, כמו של כל הרום המיוצר במרטיניק, נכתב כ-Rhum, לעומת ה-Rum (בלי "h") המיוצר באיים הקריביים האחרים. המזקקה בנויה כקונגלומרט של מבני עץ בגדלים שונים, צבועים אדום כהה, בלב שטחי המטעים של קני הסוכר. משקה בגוון מהגוני מבריק, מלא קרמל, וניל, שקדים קלויים, ליקוריץ וסיגר מעודן. מומלץ לשתייה "ישר", מקורר מעט.
ארץ ייצור: מרטיניק * יישון: 15 שנים * חוזק: 42.6% * מחיר: 250 דולר