רופינו הם האימא והאבא של יינות טוסקנה, של זני הסאנג'ובֶזֶה, של הקיאנטי המפורסם. יצרנים ידועים וגדולים, בעלי מערכת ענפה של ייצור יינות מזנים וסוגים שונים. בתהליכי הייצור נשארים זגים (קליפות הענבים) עם סוכר שיורי, כשהם ריחניים וכמעט תוססים. האנשים של רופינו, כמקובל באזורם, אוספים את הזגים שלאחר הלחיצה הראשונית ומעבירים אותם למזקקת Berta, בשותפות ישירה, ושם מיוצרת הגראפה. טיב הגראפה תלוי בשני גורמים: טריות הזגים בהגיעם למזקקה (ככל שהם טריים יותר, נשמרים הניחוחות והטעמים של הענבים המובחרים) ותהליך הזיקוק (Steam distillation), המשמר את התכונות היסודיות של הענבים. המשקה שקוף לגמרי, לפי ההגדרה Crystal clear, ריחני מאוד, פרחוני, מבושם ממש. על אף אחוזי האלכוהול הגבוהים, הוא עדין, חלק, מרוכז, עם סיומת ארוכה, מתוקה מעט. משקה אידיאלי כאפריטיף ומומלץ יותר כדיז'סטיף, עם כוס קפה איטלקי, רצוי אספרסו.
ארץ ייצור: איטליה * משך יישון: לא פורסם * אלכוהול: 43% * מחיר: 329 שקל